Достапни линкови

Вашингтон: Сенатот бара редовни извештаи од Белата Куќа за мисијата во Ирак


Американскиот сенат побара редовни извештаи од Белата Куќа во врска со американската мисија во Ирак. Сенатот, кој е под контрола на Републиканската партија на претседателот Џорџ Буш го отфрлија барањето на демократите тој да понуди план и временска рамка за повлекувањето на американските сили од Ирак. Буш кој е во посета на Јапонија оцени дека ова одбивање е позитивен чекор на сенатот, бидејќи планот за повлекување на американските сили би ги охрабрил бунтовниците во Ирак.
XS
SM
MD
LG