Достапни линкови

Прага: Чешкиот министер за транспорт пеш низ автопат


Чешкиот министер за транспорт Милан Симоновски го загуби облогот направен пред две години во кој вети дека доколку до две илјади и осмата година не биде завршен осумдесет километарски дел од автопатот тогаш таа делница ќе ја прооди пешки. Изведувачот на работите вчера соопшти дека не ќе можа да ја заврши делницата во предвидениот рок. Министерот Симовски, според неговиот кабиент, ќе си го одржел зборот и веќе барал соодветни чевли за тоа.
XS
SM
MD
LG