Достапни линкови

Важно е да се одржи редот на Косово и да се почитуваат правата на сите луѓе


Поранешниот американски претседател Бил Клинтон изјави дека транзицијата од комунизмот кон демоктратијата била огромна и импресивна на Балтикот во Централна, па дури и во Југоисточна Европа. Зборувајки на вториот ден на конференцијата на Мадридскиот клуб во Прага, Клинтон рече дека српската покраина Косово минува низ критичен период во врска со разговорите за идниот статус. Клинтон за Слободна Европа изјави.

„Ја подржував и ја подржувам вашата слобода. Мислам дека сега е важно да се одржи редот на Косово и да се почитуваат правата на сите луѓе, вклучувајки ги малцинствата. Тоа што србите им го правеа на косовските албанци беше страшно, но Косовските албанци не треба да одговорат. Сите треба да најдеме начин да живееме заедно и да одиме напред. “
XS
SM
MD
LG