Достапни линкови

Копенхаген: Есенска сесија на парламентарното собрание на НАТО


Парламентраци од 40 земји се собраа денеска во Копенхаген на есенската сесија на парламентарното собрание на НАТО. Околу 600 политичари од 26 земји членки и 15 асоцијативни, покрај за традиционалните теми од безбедноста и политиката ќе расправаат и за улогата на НАТО во Авганистан, ситруацијата во Ирак и Блискиот исток, оружјето за масовно уништување и идниот статус на Косово.
XS
SM
MD
LG