Достапни линкови

Женева: Борбата против птичјиот грип ќе чини 1,5 милијарди долари


Борбата против смртоносниот вирус на птичјиот грип Ха Пет Ен еден и подготовките против нова пандемија меѓу луѓето ќе чини милијарда и 500 милиони долари во наредниве три години, оценија експертите на Светската здравствена организација во Женева. Во оваа сума не се вклучени трошоците за создавање залихи на лекови. Светската Здравствена Органзаиција планиар да купи и милонски дози за да им помогне на сиромашните земји.
XS
SM
MD
LG