Достапни линкови

Каиро: Прва фаза од парламентарните избори


Во Египет денеска се одржува првата фаза од парламентарните избори. Се гласа во Каиро и централните провинции додека во другите делови на земјата изборите ќе бидат одржани на 20 Ноември и 1 декември. Се очекува победа на владечката Народна демократска партија. Опозиционите Муслиманско Братство и модерните исламисти се очекѕва да освојат 23 од 444 места во парламентот.
XS
SM
MD
LG