Достапни линкови

Брисел: Состанок на шефовите на дипломатиите на ЕУ за моделите за преговорите за Косово


Шефовите на дипломатиите на Европската Унија денеска во Брисел ке ги разгледаат моделите за преговорите за статусот на Косово кои Контакт групата ги достави до Советот за Безбедност на Обедиинетите Нации и до раководствата на Србија и на Косово. Се очекува пратеник на Европската Комисија за преговорите кои ќе му помага на Марти Ахтисари да биде помошникот на Хавиер Солана за балкански прашања Штефан Лене.
XS
SM
MD
LG