Достапни линкови

Виена: Стабилност на Балканот преку влез во НАТО и ЕУ


Генералниот секретар на НАТО Јап де Хоп Шефер во Виена изјави дека единствен сигурен рецепт за стабилност за Балканот е членство на државите во НАТО и Европската Унија. Шефер по разговорите со австрискиот кланцелар Вофганг Шисел рекол дека се надева оти на самитот на Алијансата на лето 2008 би можел да биде спроведен вториот круг на проширување и дека во овој момент шанса за вклучување во НАТО имаат Хрватска, Македонија и Албанија.
XS
SM
MD
LG