Достапни линкови

Пекинг: Кина предупредува дека земјата може да се соочи со недостиг од вода


Кинеските власти предупредија дека земјата може да се соочи со недостиг на вода во блиска иднина. Според заменик министерот за изградба Чиу Баоксинг проблемот е ургентен како во ниту една друга земја во светот и кризата ќе биде неминовна доколку не се превземат мерки на конзервација. Владата планира да ја зголеми цената на водата во урбаните делови на земјата.
XS
SM
MD
LG