Достапни линкови

Женева: Донаторска конференција за настраданите од земјотресот во Јужна Азија


Денеска во Женева се одржува донаторска конференција за настраданите од земјотерсот во Јужна Азија. На состанокот учествуваат претставници на шеесет и пет земји кои осоебно ќе се фокусираат врз напорите за згрижување на околу три милиони луѓе во Пакистан кои останаа без своите домови. Хуманитарните организации посочија дека некои од членките на Европската Унија воопшто немаат дадено помош за Пакистан. Денеска пакистанскиот претседател Первез Мушараф изјави дека реконструкцијата на погоденото подрачје ќе чини повеќе од пет милијарди долари.
XS
SM
MD
LG