Достапни линкови

Виена: На земјите од Западен Балкан местото им е во ЕУ


На земјите од Западен Балкан местото им е во Европската Унија, изјави претседателот на австрискиот парламент Андреас Кол. Говорејки на австриската телевизија, Кол оцени дека државите како Хрватска, Македонија и Србија се поблиску до Европа отколку Турција и затоа треба да имаат приоритет во процесот на европска интеграција.
XS
SM
MD
LG