Достапни линкови

Вашингтон: Отпишан долгот на најсиромашните земји


Сите сто и осумдесет земји членки на Меѓународниот Монетарен Фонд и на Светската Банка се согласија да им биде отпишан дел од долгот на најсиромашните земји во светот. На состанокот во Вашингтон е усвоен плансо кој се отпишуваат четириесет милијарди долари долг на осумнаесет земји, претежно од Африка. На уште дваесет земји ќе им бидат отпишани долговите откако ќе ги исполнат условите за тоа.
XS
SM
MD
LG