Достапни линкови

Њујорк: Заврши 60-тата годишна сесија на ОН


Генералното Собрание на Обединетите Нации синоќа ја заврши 60-тата годишна сесија на која, во изминатите 11 дена, говореа претставници на 190 држави. Претседавачот, шведскиот дипломат Јан Елијасон, изјави дека сега мора да се работи врз брза имплементација на заедничкиот документ, кој беше усвоен во минатата недела, за намалување на сиромаштијата, борбата против тероризмот и реформите на Обединетите Нации.
XS
SM
MD
LG