Достапни линкови

Вашингтон: Годишни состаноци на Светската Банка и ММФ


Светската Банка и Меѓународниот Монетарен Фонд денеска во Вашингтон ги започнуваат годишните состаноци. Дводневните разговори, како што е најавено, ќе бидат посветени на намалувањето на сиромаштијата во светот, помошта за најсиромашните држави, како и движењата на светската економија. Претходно ќе се состанат министрите за финансии на групата 7 најразвиени држави.
XS
SM
MD
LG