Достапни линкови

Сараево: Предаден список на директно одговорни лица за масакрот во Сребреница


Владата на Република Српска му предаде на високиот преставник на меѓународната заедница во Босна и Херцеговина Педи Ешдаун список со стотина имиња на лица директно одговорни за масакрот врз муслиманите во Сребреница извршен во 1995 година. Меѓу нив има и неколку имиња на лица кои работат во полициските служби. Сите податоци, како што се наведува ќе бидат дополнително проверени во канцелараијата на Високиот преставник.
XS
SM
MD
LG