Достапни линкови

Багдад: Одобрена конечната верзија на нацрт уставот


Ирачкиот парламент ја одобри конечната ревизија на нацрт уставот на земјата. Соопштено е дека веќе не постојат никкави можности за натамошни допонувања на текстот. Сега Обединетите Нации ќе треда да отпечатат скоро пет милиони копии на документот и да го дистрибуираат во земјата. Во Ирак на петнаесетти идниот месец ќе се одржи референдум за Уставот.
XS
SM
MD
LG