Достапни линкови

Ерусалим: Преиспитување на изградбата на израелскиот заштитен ѕид


Израелскиот Врховен суд денеска пресуди дека треба да се приспита израелскиот заштитетн ѕид кој минува во северниот дел на Западниот Брег со цел да и ми се овозможи слободно движење на палестинците. Тамошните палестинци се жалеа дека со заштитниот ѕид нивните села ќе останат надвор од палестинската територија. Израел смета дека со подигнувањето на шестотини километи долгиот ѕид, половината е веќе изграден, ќе бидат спречени самоубиствените палестински напади врз израелски цели.
XS
SM
MD
LG