Достапни линкови

Њујорк: Започнува генералното собрание на ОН


Во Њујорк денеска започнува Генералното Собрание на Обединетите Нации на кое ќе учествуваат над 100 шефови на држави, 50 премиери, односно околу 180 преставници на држави членки. На три дневниот собир ќе биде преставен компромисниот документ – договор за реформи на Светската Организација. Генералниот секретар Кофи Анан синоќа изјави дека е задоволен со постигнатиот договор. Учесниците ќе го разгледаат и извештајот за исполнување на милениумските развојни цели.
XS
SM
MD
LG