Достапни линкови

Токио: Финансиските пазари позитивно реагираа на победата на Коизуми на изборите


Јапонските финансиски пазари позитивно реагираа на големата изборна победа на владејачката коалиција на премиерот Јуничиро Коизуми. Со повеќе од дво третинско мнозинство во Долниот дом на парламентот, оваа коалиција сега може да ги изгласа сите закони на кои се противеа членовите на Горниот дом. Коизуми се реши да оди на избори дури две години пред предвиденото со цел да добие поголема мож во спроведувањето на реформите, пред се приватозацијата на јапонските пошти.
XS
SM
MD
LG