Достапни линкови

Ташкент: Судот му нареди на Интерњуз да ја затвори канцеларијата во Узбекистан


Судот во Узбекистан и нареди на американската група за медиска подршка Интерњуз да ја затвори својата канцеларија во Ташкент. Во образложението на судот се вели дека тоа е сторено поради тоа што двајца вработени нелегално диструбуирале видео материјали, а групата не го регистрирала логото. Според Интерњуз сличајот е политички мотивиран, бидејки судот во Ташкент одбил да се повикаат сведоци.
XS
SM
MD
LG