Достапни линкови

Белград: Посета на специјалниот пратеник за стандарди на Косово


Специјалниот пратеник на генералниот секретар на Обединетите Нации за проценка на стандардите на Косово Каи Еиде, денеска и утре ќе оствари средби со државниот врв на Србија и Црна Гора. Норвешкиот дипломат на 20-ти септември во Њујорк ќе има консултации и со претставници на контакт групата, по што ќе го изготви и извештајот за Косово. Од тој извештај зависи и почетокот на расправата за идниот статус на Косово.
XS
SM
MD
LG