Достапни линкови

Багдад: Усвоен ирачкиот нацрт Устав


Конечната верзија на ирачкиот Нацрт Устав денеска е потпишан од страна на Комисијата, која беше задолжена за овој нацрт документ. „Конечната верзија е потпишана“ изјави Мунтер ал Фасад, курдскиот претставник на Комисијата. Текстот на Уставот ќе биде презентиран и пред ирачкиот парламент кој формално треба да гласа за него. За нацрт текстот на Уставот ќе се изјаснува и ирачкиот народ на референдумот закажан за 15-ти октомври.
XS
SM
MD
LG