Достапни линкови

Скопје: Посета на шефот на кинеската дипломатија Ли Џаоксинг


Шефот на кинеската дипломатија Ли Џаоксинг престојува во прва официјална посета на Македонија. Покрај разговорите со министерката за надворешни работи Илинка Митрева, Џаоксинг ќе има одвоени средби и со претседателот Бранко Црвенковски и со премиерот Владо Бучковски. Двете страни оценуваат дека оваа посета претставува продолжување на политичкиот дијалог на високо ниво и потврда за позитивниот развој на македонско кинеските односи.
XS
SM
MD
LG