Достапни линкови

Скопје: Жителите на Шуто Оризари повторно избираат градоначалник


Жителите на Шуто Оризари, денеска, повторно избираат градоначалник откако претходно избраниот Амди Бајрам замина на издржување казна затвор. Вкупно 19.908 гласачи ќе избираат меѓу кандидатите на Сојузот на Ромите и на Обединетата партија за еманципација, Шабан Салиу и Ердоган Исеини, а ќе гласаат на 19 изборни места.Кандидатот кој ќе освои 51 процент од вкупниот број на гласачи ќе победи, во спротивно ќе се одржи втор круг на гласање.
XS
SM
MD
LG