Достапни линкови

Багдад: Продолжуваат преговорите за Уставот


Федерализмот, делба на национаклните ресурси и улогата на исламскиот закон се главните точки на недоразбирањата поради кои ирачките лидери на шиитите, сунитите и курдите не успеаа да постигнат договор за новиот устав во предвидениот рок. Разговорите продолжуваат денеска а нови краен рок е во понеделник.
XS
SM
MD
LG