Достапни линкови

Софија: Саксобурготски му ја предаде власта на Станишев


Досегашниот бугарски премиер Симеон Саксобурготски денеска официјално му ја предаде власта на ново-избраниот премиер Сергеј Станишев. Тој изрази надеж дека новата влада ќе биде постабилна, бидејки сите што учествувале во нејзиното составување, превзеле дел од одговорноста.
XS
SM
MD
LG