Достапни линкови

Багдад: Одложено прифаќањето на нацрт новиот устав


Ирачкиот парламент се согласи за една недела да го одложи прифаќањето на нацртот на новиот устав на земјата. До ова дојде откако подготвувачите на уставот не успеле да се усогласат за неколку прашања, улогата на исламското право, федерализмот и поделбата на природните богатства. Американскиот претседател Џорџ Буш им одаде признание на ирачките политичари за како што се наведува во соопштението, нивните херојски напори да постигнат договор за Уставот.
XS
SM
MD
LG