Достапни линкови

Вашингтон: Американскиот комитет за заштита на новинарите бара ослободување на Џудит Милер


Американскиот комитет за заштита на новинарите побара ослободување на притворената новинарка на Њујорк Тајмс, Џудит Милер, која беше затворена поради тоа што не сакаше да го открие својот извор на информации и ќе остане во затвор се додека судот не ја заврши работата во Октомври. Во 30 американски држави постои закон за заштита на новинарите за неоткривање на доверливите извори, а сега се предлага закон и на национално ниво.
XS
SM
MD
LG