Достапни линкови

Приштина: Владата на Косово против насилство со Македонија


Владата на Косово денеска, како што јавува агенцијата Бета, изразила загриженост поради навестувањата дека оружени групи во Македонија со примена на сила сакаат да ги остварат своите цели. ,,Веруваме во политичките процеси во Македонија во согласност со Охридскиот договор. Владата на Косово ја поддржува владата на Македонија во унпаредувањето на овој процес,, се наведува во соопштението во кое се додава дека косовската влада ги почитува суверентитот и територијалниот интегритет на Македонија. какво било насилство или политичка дестабилизација во Македонија негативно ќе влијае и ќе им нанесе штета на процесите на Косово, оценува владата во Приштина.
XS
SM
MD
LG