Достапни линкови

Вашингтон: Стејт Департментот го поздрави усвојувањето на Законот за симболите


Американскиот стејт департмент го поздрави усвојувањето на законот за симболите на заедниците во Македонија како конечен чекор во заокружувањето на законската обврска од Рамковниот договор. Во соопштението се повикуваат сите истанци да продолжат со целосна примена на обврските како и со нивната заложба за владеење на правото и решавање на несогласувањата преку дијалог и преговори за то Македонија и натаму ќе има американската подршка.
XS
SM
MD
LG