Достапни линкови

Њујорк: Новинарот Џудит Милер осудена на затвор


Новинарот на Њујорк Тајмс Џудит милер е осудена на затвор затоа што одби да го открие изворот на информацијата пред големата порота која врши истрага за откривање на името на тајниот агент на ЦИА. Вториот репортер од Магазинот Тајм Метју Купер се согласи да зборува и одбегна затвор. Џудит Милер ќе биде во затвор до завршувањето на работата на големата порота во октомври оваа година. На случајот Милер – Купер се гледа како на тсет на слободата на печатот во Соединетите Држави и правото на тајноста на изворот.
XS
SM
MD
LG