Достапни линкови

Белград: Посета на хрватскиот претседател Стипе Месиќ


Претседателот на Хрватска Стипе Месиќ денеска ја започнува три дневната официјална посета на Србија и Црна Гора. Тој ќе ги посети Белград, Суботица, Приштина, Подгорица и Тиват. Тој освен разговорите со официјалните преставници на власта ќе се сосатне со преставници на хрватско малцинство во Србија и со хравтските срби кои побегнаа од Хрватска за вреем на војната. Месиќ во Приштина ќе биде на 8 јули.
XS
SM
MD
LG