Достапни линкови

Луцерн: Продолжува собирот на тема „Косово и регионот се подготвуваат за промени“


Учесниците на собирот на темата ,, Косово и регионот се подготвуваат на промени,, кои се одржува во Луцерн Швајцарија денеска ке разговараат за сосотојбата на Косово и процесите кои се во тек, работата на косовските институции и примената на демократските стандарди. На собирот на кој учествуваат голем број офицјални преставници и политичари од регионот, ставовите на Белград ке ги пренесе министерот за локална самоуправа на Србија Зоран Лончар, додека косовската делегација ја предводи претседателот на Собранието Неџат Даци. Мегу учеснбиците се наоѓаат и политичари од Албанија, Македонија, Босна, Швајцарија и САД, како и преставници на Советот на Европа, ЕУ, ОН, НАТО и КФОР.
XS
SM
MD
LG