Достапни линкови

Букурешт: Деноминација на националната валута


Во Романија од денеска, со кратење на 4 нули, стартува деноминацијата на националната валута, како дел од поготовките за влез во Европската Унија. Романскиот претседател Трајан Басеску изрази надеж дека ваквата мерка ќе придонесе за зајакнување на економијата во земјата.
XS
SM
MD
LG