Достапни линкови

Мадрид: Шпанија ќе одобри бракови на хомосексуалци


Шпанскиот парламент денеска се очекува да им даде право на хомосексуалците да стапат во брак, да се разведуваат и да посвојуваат деца. Конзервативните пратеници и Романо Католичката црква силно се противставуваат на овој закон, но се препоставува дека мнозинството од социјалистичката владеачка партија ќе глаза за законот. Хомосексуални бракови се дозволени во Белгија и Холандија, а се очекува закон да биде донесен и во Канада.
XS
SM
MD
LG