Достапни линкови

Њујорк: ОН со рекорден буџет за мировни операции


Генералното Собрание на Обединетите Нации усвои рекорден буџет од 3,2 милијарди долари за мировните операции во следниве 12 месеци, а тој би можел да биде зголемен уште за 5 милијарди. Обединетите Нации финансираат 14 мировни мисии во светот во кои учествуваат 70 илјади војници и цивили.
XS
SM
MD
LG