Достапни линкови

Свет: Одбележување на Денот на бегалците


Денеска во светот се одбележува денот на бегалците и раселените лица. Преставник на генералниот секретар на Обединетите Нации Валтер Калин пристигна на Косово на разговори за десетиците илјадници срби раселени поради нападите на албанските екстремисти. Тој ќе ги посети и Хрватска, Босна и Херцеговина и Србија и Црна Гора.
XS
SM
MD
LG