Достапни линкови

Приштина: Состаноци на контакт групата


Во Приштина се во тек состаноци на Контакт групата на кои присуствува и специјалниот претставник на Обединетите Нации за проценка на стандардите Каи Еиде. Тие се среќаваат со преставници на косовските институции, косовските срби, а целта покрај оценка за остварувањето на стандардите е и децентрализацијата односно реформите во локалната управа.
XS
SM
MD
LG