Достапни линкови

Рим: Законот за клонирање на референдум


Во Италија околу 50 милиони избирачи со право на глас, денеска на референдум се изјаснуваат за отфрлање или прифакање на неколку одредби во најновиот закон за вештачкото оплодување и клониарњето, како што се забраната за клиничко истржуавње нс ембрионите и нивното замрзнување и клонирање во терапевтски цели.Католичката црква повика на бојкот на референдумот.
XS
SM
MD
LG