Достапни линкови

Свет: 8,3 милиони милионери во светот


Во светот вкупно има осум милиони и триста илјади милионери. Станува збор за луѓе кои имаат имот од најмалку милион долари, соопшти американската финансиска компанија Мерил Линч, додавајќи дека вкупното нивно богатство изнесува над триесет милијарди долари. Најмногу милионери има во Соединетите Држави, скоро два ипол милиона, следува Герамнија со седумстотини и шеесет илјади милионери, а на трето место е Британија со над четиристотини илјади. Во Русија бројот на милионерите е осудесет и осум илјади.
XS
SM
MD
LG