Достапни линкови

Скопје: Спогодба за енергетска заедница во југоисточна Европа


Обезбедување заеднички стабилен енергетски пазар во Југоисточна Европа и модернизација на постојните енергетски системи се главните цели на Спогодбата за енергетска заедница за која денеска и утре во Скопје расправаат пратеници од земјите во регионот. Оваа спогодба со која треба да се постигне решавање на проблемот со недостигот од енергија во Југоисточна Европа треба да биде потпишана наесен.
XS
SM
MD
LG