Достапни линкови

Свет: Ден за заштита на животната средина


Под мотото зелени градови, план за планетата, ширум светот трдицинално се одбележува 5 ти јуни Светскиот ден за заштита на животната средина.Целата на манифестациајта е подигање на свеста за зачувување на природата на водата за пиење на чистата околина и ан чистиот воздух со оглед на тоа што во 21 от век првпат во човековата историја поголемиот дел од ветското анселение живее во урбнаи средини со што троши 75 проценти од природните ресурски.
XS
SM
MD
LG