Достапни линкови

Женева: Референдум за приклучување на Швајцарија во Шенген зоната


Во Швајцарија денеска се одржува референдум на кој граѓаните треба да одлучат дали ќе се приклучат во Шенген зоната на Европската Унија. Според истражувањата на јавното милење се очекува мнозинството граѓани на Швајцарија, која не е членка на Унијата, да гласаат во полза на прифаќање на Шенген зоната.
XS
SM
MD
LG