Достапни линкови

Токио: Кина ќе го блокира приемот на Јапонија како постојана членка на Советот за безбедност


Во Јапонија негативно е дочекана веста дека Кина ќе го блокира приемот на Јапонија, Индија, Бразил и Германија кои сакаат да станат постојани членки на Советот за Безбедност. Според кинескиот амбасадор во Светска Организација, тоа би го поделило Советот за безбедност и би ги застранило дискусиите за главните реформи на Обединетите Нации.
XS
SM
MD
LG