Достапни линкови

Оре: Состанок на шефовите на дипломатиите на НАТО


Шефовите на дипломатиите на НАТО и на земјите партнерки на Алијансата денеска во шведското место Оре ќе го разгледаат развојот во кризните подрачја во Европа и Средна Азија. Во рамките на состонокот ќе има и посебна распара за ситуацијата на Балканот. Тема на оваа распара е заедничкото дејствување на НАТО и на другите фактори на меѓународната заедница на Балканот како искуство за други акции во светот.
XS
SM
MD
LG