Достапни линкови

Варна: Дводневен регионален форум ,,Културните коридори во југоисточна Европа”


Во бугарскиот град Варна се одржува дводневен регионален форум на тема ,,Културните коридори во Југоисточна Европа, заедничко минато и споделено наследство, клуч за идното партнерство,,. На форумот учествуваат претседателите на Македонија, Бугарија, Хрватска, Турција, Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Грција, како и генералниот директор на УНЕСКО и генерлниот секретар на Советот на Европа.
XS
SM
MD
LG