Достапни линкови

Варшава: Бранко Црвенковски на средба на шефови на држави и влади од Советот на Европа


Македонскиот претседател Бранко Црвенковски денеска треба да отпатува во полскиот главен град Варшава каде утре и задутре ќе учествува на третата средба на шефовите на држави и влади на 46 те земји членки на Советот на Европа. Во фокусот на самиот со кој завршува шестмесечното претсеадавање на Полска со Советот на Европа ќе бидат дебати за иднината на Европа и борбата против тероризмот корупцијата, организарниот кримнал и трговијата со луѓе. Во следните шест месеци претсдавањето со најстрата паневропска организација треба да го преземе Португалија.
XS
SM
MD
LG