Достапни линкови

Приштина: Перспективата на Косово е во ЕУ


Шефот на УНМИК Сорен Јесен Петерсен, по повод Денот на победата врз фашизмот и Денот на Европа, изјави дека перспективата на Косово е во Европската Унија. Петерсен сепак потсети дека исполнувањето на стандардите е главниот услов за интеграцијата на Косово во Европа.
XS
SM
MD
LG