Достапни линкови

САД: Ај Би ЕМ ќе укине 13 илјади работни места во светот


Производителот на компјутери Ај Би Ем соопшти дека, во рамките на големата реконструкција на фирмата, ќе укине тринаесет илјади работни места ширум светот. Најмногу ќе бидат погодени местата во Европа. До ова кратење доаѓа поради лошите деловни резултати што ги забележала компанијата во првото тримесечје од годинава.
XS
SM
MD
LG