Достапни линкови

Њујорк: Конференција на ОН за неширење на нуклеарно оружје


На конференцијата во Обединетите Нации за неширење на нуклеарното оружје, на која учествуваат претставници од 180 држави, уште од стартот различни ставови за агендата. Соединетите Држави бараат фокусирање врз нуклеарната програма на Северна Кореја и на Иран, додека некои земји искажаа мислење дека и американците и русите треба да бидат принудени да ги намалат своите нуклеарни арсенали.
XS
SM
MD
LG